Home Regulament și obligații Bazin 2

Regulament și obligații Bazin 2

de florentin

Regulament, Carpodromul Pescotim pentru anul 2021.

Atenție!!! Această unitate este supravegheată video.

Respectarea regulamentului este conditia de baza pentru sederea pe teritoriu de pescuit din Ferma Piscicola Sacosu-Turcesc.

1.Accesul pe Balta 2 ( caprodromul Pescotim) se face numai după achitarea taxei de pescuit. Balta dispune de 30 de standuri de pescuit. Plata se face prin rezervare on-line pe site-ul www.pescotim.ro

Rezervarea va fi valabilă doar după achitarea taxei de pescuit. Dupa solicitarea perioadei alese, veti fi redirectionati automat catre pagina de plata . In cazul in care nu veti face plata, comanda va fi anulata iar perioada rezervata va fi deblocata in 24 de ore.

Pescuitul se desfasoară pe timp de minim 48 de ore în zilele de Marți, Miercuri, Vineri și 72  de ore în ziua de Joi, cu începere la ora 12 a zilei în curs și eliberarea standului între orele  10:30 și 11:15  a zilei în care se termină rezervarea.

În ziua de Luni nu se poate face rezervare și nu se poate achiziționa bilet de la poartă. Luni începând cu ora 07 și până la ora 18 se desfășoară lucrări de întreținere.

2.Sistemul de pescuit este strict Catch& Release ( prinde și eliberează). Reținerea oricarei specii de pește in saci este strict interzisă ( cu excepția concursurilor).

3.Valoarea taxei de pescuit este de 400lei/stand/48 de ore cu maxim 2 pescari pe stand, nu sunt permise vizitele sau însoțitorii pe stand. Biletul de achitare a taxei nu este transmisibil și se va pastra pe toată durata șederii dv. în fermă. Acesta va fi pus la dispoziție persoanelor împuternicite să execute control din cadrul Pescotim.

4.Pescuitul se va desfasura cu maxim 4 lansete pe fiecare stand. Accesul pe stand va fi permis doar cu echipament complet:

 • Saltea de primire tip văniță( cradle)
 • Spray antiseptic
 • Minciog ecologic cu deschidere mare ( minim 1 m )

În cazul în care pescarul nu va avea în posesie echipamentul specificat mai sus, nu i se va permite accesul în balta 2 (carpodromul) Pescotim.

5.Se va pescuii doar cu monturi care sa permită eliberarea plumbului în caz de ruptură, cu un singur cârlig legat cu fir de păr.  Strict interzisă folosirea monturilor tip “bombă” sau a oricărei monturi cu mai mult de 1 cârlig.

 • Este interzisă folosirea boilesurilor Caperlan.
 • Este interzisă folosirea alunelor tigrate intregi, se permite folosirea lor doar dacă sunt macinate.
 • Se poate pescuii doar cu semințe fierte.
 • Se interzice folosirea agrafelor legate pe firul principal  inaintea monturii.
 • Este intrezisă folosirea semințelor fermentate.
 • Este interzisă folosirea nadei fermentate sau cu drojdie.
 • Este interzisă folosirea monofilamentului cu diametru mai mic de 0.25 mm ca fir princial.

6.Sedințele de fotografiere a peștelui prins trebuie să fie cât mai scurte. Fotografierea peștelui se va face doar deasupra saltelei de primire fără a ridica peștele mai sus de nivelul genunchilor.

7.Peștele trebuie eliberat în condiții de siguranță, fără sângerări sau leziuni ce pot cauza moartea, în caz contrar se va percepe o taxa de 50 lei/kg pentru exemplarele de pina la 7kg si 150 lei/kg pentru exemplarele ranite ce depasesc 7kg

8.Fiecare pescar trebuie să aibe un sac de gunoi de minim 60 de litri per 48 de ore, 2 saci pentru 48 de ore, 3 saci pentru 72 de ore ș.a.m.d. Pescarul este obligat să lege sacul de gunoi înaintea introducerii lui în pubelă.

Starea de curățenie a standurilor de pescuit și a toaletelor trebuie păstrate.

9.La terminarea partidei de pescuit sunteți obligați să anunțați telefonic agentul Pescotim, înainte de împachetarea finală și să prezentați toate bagajele pentru control, fără excepție.

10.Mașina odată campată pe stand nu se mai plimbă pe baltă. Dacă pescarul părăsește locația în caz de urgență, la revenire mașina ramane în parcarea din curtea fermei. Parcarea mașiniilor pe stand se face doar pe partea opusă heleșteului.

Pe timpul nopți este interzisă părăsirea fermei numai în caz de urgență, cu avizul agentului Pescotim, după ce a fost executat controlul mașinii întocmai ca la terminarea partidei de pescuit.

11.Este strict interzis:

 • Aprinderea focului nesupravegheat, care se poate răspândi asupra vegetației.
 • Scăldarea în heleșteu.
 • Accesul cu orice fel de ambarcațiuni ( inclusiv navomodel).
 • Aruncarea gunoiului pe jos ( peturi, chiștoace de țigări, pungi, semințe).

12.Abonamentele pentru cluburi nu vor mai fi valabile.

13.Este strict interzis pescuitul în bazinul 3. În cazul în care un pescar va fi prins pescuind în acest heleșteu i se va intrerupe partida de pescuit și după caz poate aduce acestuia interzicerea intrării în Ferma piscicolă Pescotim.

14. Persoanele care vin cu animale de companie au obligația de a declara animalul la portar, în caz contrar se poate suspenda partida de pescuit.

Orice abatare de la regulament duce automat la întreruperea partidei de pescuit și dupa caz excluderea de pe balta.

Avem dreptul de a ne selecta clientela. În această unitate cel ce va fi prins că sustrage( ascunde) pește, se face vinovat de furt, fapta penală pedepsită de Art. 208 Cod Penal. Vinovații vor fi reclamați organelor de poliție! Asupra celor în cauză ne rezervăm dreptul de a nu-i mai primii niciodată în incinta Fermei piscole Sacoșu Turcesc.

Administrator,
NARCIS CARLEA